Opinionistja Kimete Berisha ka kritikuar qasjen e kryeministrit Kurti ndaj ish-ushtarëve të UÇK-së.

Sipas Berishës, Haga i dënon me burg ushtarët e UÇK-së, kurse Albin Kurti i varfëron.“Haga (në emër të popullit të Kosovës) i dënon me burg ushtarët e UÇK-së, kurse Albin Kurti i varfëron.Aq shumë i urren, aq askushi i duken ish ushtarët e UÇK-së, sa që dëshiron t’i shoh kah durojnë urie, vetëm atyre nuk pranon t’ua rris pensionet.

Ky përjashtim i ish ushtarëve të UÇK-së nga rritja e pensioneve është sjellje antikombëtare dhe veç një çetnik i përbetuar vepron kështu”, shprehet opinionistja Berisha.

Ajo ndër të tjera theksoi se ish ushtarët e UÇK-së janë të varfër, të humbur, të izoluar, të harruar, të nënçmuar dhe të ‘parëndësishëm’, duke i dhenë përgjegjësi Kosovës në akuzën ‘Pse më ke çliruar’!

Postimi i plotë [pa ndërprerje] e znj. Berisha:‘Pse më ke çliruar’!

Me ato kravata kuq e zi, gjynah i Zotit..Po, hiqni ato shqiponja se kush hajrin nuk ua ka pa.Veç sherr, burg, vdekje, izolim, tragjedi, përndjekje, ka sjellur dashuria për Kosovën.Veç pare, lezet, e as  kënaqësi, sevdá, lumturi dhe dashni u ka sjellur urrejtja për kete Kosovën.

Jemi rritur me dashuri të madhe, aq shumë dashuri kemi pasur për Kosovën sa që as fustane që i kanë ngjyrat e flamurit të Serbisë nuk kemi veshur.Edhe sot më ka mbetur rrémi që kuq e bardhë e kaltër mos m’ii kombinu kurrë…Kush fitoi pra nga dashuria për Kosovën?

Ata që e urryen Kosovën fituan më së shumti!– Kush u knaq me Lirinë e Kosovës?– Ata që punuan kundër lirisë së saj.Kosova kaq shumë punon kundër vetvetes, sikur t’i pëlqej robëria, një shtet mazohist që i pëlqen dhuna, poshtërimi dhe pushtuesi (i ngrit lart vetëm ata që e ulin poshtë).Ti sot e ke Shqipërinë aleate të Serbisë, nuk e ke as Shqipërinë pra – hiqu ti shqiponjës, po shko mbjelle naj lehë qepë n’katund tëndin.Që, kurrgjë vetes sot nuk i kisha dasht’ veç me pas një bahçe, 3 pula dhe një lopë.

As mos qesh kishe mua nuk po ma ndin që më dënon Serbia në emër të popullit të Kosovës.Mos qesh, se askujt nuk i dhimbsesh.Atyre që iu dhimbsesh me shpirt – ata kanë vdekur.Mos qesh as prej zemrës t’plastë.Më vjen shumë keq, prej vitit 1999 Serbia (në emër të Kosovës, në bashkëpunim të ngushtë me shqiptarët), i përndjek ushtarët e UÇK-së veç pse e kanë çliruar Kosovën, ende po e paguajnë.

Haga (në emër të popullit të Kosovës) i dënon me burg ushtarët e UÇK-së, kurse Albin Kurti i varfëron.Aq shumë i urren, aq askushi i duken ish ushtarët e UÇK-së, sa që dëshiron t’i shoh kah durojnë urie, vetëm atyre nuk pranon t’ua rris pensionet.

Ky përjashtim i ish ushtarëve të UÇK-së nga rritja e pensioneve është sjellje antikombëtare dhe veç një çetnik i përbetuar vepron kështu.P.S. E kam përjetuar luftën, kam duruar urie,e kam përjetuar kolonën e gjallë, e kam përjetuar tmerrin e dëbimit e zjarrin, kam vdekur ‘pak’…dhe qe erdh dita një turko-shqiptar i Prizrenit të vendos nga karrigia e politikës kriminale të ma ‘zhduk emrin’…

Kush kish thënë se vjen dita që ai që nuk e ka përjetuar luftën, ta shkatërron ty jetën për së dyti, anipse ti nuk ndjen, se ti në njëfarë mënyre ‘ke ‘vdekur’ në luftëprandaj lufta e paramilitarëve të Albin Kurtit me UÇK-në është e humbur, sepse ky i lufton ata që kanë ‘vdekur’ një herë.Kosova është varr për çlirimtarët, për patriotët, për dijetarët dhe për njerëzit e urtë e të ndershëm.Është parajsë për bashkëpunëtorët e Serbisë (pasardhësit e tyre), për turkofilët, për antishqiptarët, për të padijshimit dhe për hajnat.

Ish ushtarët e UÇK-së janë të varfër, të humbur, të izoluar, të harruar, të nënçmuar dhe të ‘parëndësishëm’, duke i dhenë përgjegjësi Kosovës në akuzën ‘Pse më ke çliruar’!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here