Presidenti amerikan, Joe Biden, në një intervistë të incizuar e që u publikua të shtunën, ka thënë se një nga qëllimet e tij madhore pasi Rusia pushtoi Ukrainën është të mbajë të bashkuar NATO-n dhe Bashkimin Evropian.

“Qëllimi im që nga fillimi ka qenë që të sigurohem se i mbaj NATO-n dhe BE-në në të njëjtën anë. Sepse një gjë që mendoj se Putini e kishte menduar dhe synuar ishte ta përçante NATO-n, duke krijuar një të çarë që të ecën në të. Dhe kjo s’ka ndodhur”, ka thënë Bideni në intervistë në podcastin e Brian Tyler Cohenit.

Bideni ka parashikuar se Rusia do të paguajë çmim të lartë dhe afatgjatë për pushtimin e Ukrainës, duke shtuar se lufta ka afruar edhe më shumë Evropën e NATO-n.

“Atij po i kthehet me efekt të kundërt ajo që e synonte”, ka thënë Bideni për Putinin.

Kur është pyetur për sanksionet, Bideni ka thënë se ka pak opsione.

“Janë dy, ose të niset lufta e tretë botërore fizikisht, ose të sigurohemi se shteti që shkel të drejtën ndërkombëtare të paguajë ashpër për të”, ka shtuar Bideni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here