Ekipi i Kërkim Shpëtimit Ndërkombëtar të Mbretërisë së Bashkuar (UKISAR) dhe Qendra Ndërkombëtare e Kërkim Shpëtimit të FSK-së trajnohen për reagim në fatkeqësi natyrore

Kërkim Shpëtimi Ndërkombëtar i Mbretërisë së Bashkuar (UKISAR) është organizata e vetme qeveritare për reagimin e parë në fatkeqësi ndërkombëtare dhe është një ndër ekipet më të përgatitura në botë, kjo ekip tani është në fazën e fundit të ricertifikimit nga Grupi Këshillimor Ndërkombëtar i Kërkim Shpëtimit të Kombeve të Bashkuara (UN INSARAG).

Gjatë këtyre ditëve ekipi ,,Heavy” për Reagim të Shpejtë nga KSH i Mbretërisë së Bashkuar është duke qëndruar në Qendrën edhe ne  Ndërkombëtare të Kërkim Shpëtimit të FSK-së (QNTKSH), së  te bashku me një ekip të KSH nga Holanda, të cilët janë duke realizuar ushtrimin me skenarë të ndryshëm të fatkeqësive natyrore, në vend lokacione të ndryshme në Republikën e Kosovës.

Qendra Ndërkombëtare e Kërkim Shpëtimit të FSK-së ka dhe te bashk bashkëpunim të vazhdueshëm me Kërkim Shpëtimin dhe Ndërkombëtarë nga Mbretëria e Bashkuar, që ka dhënë një te mir kontribut të çmueshëm në ngritjen e kapaciteteve të QNTKSH-së të Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Qëllimi i këtij trajnimi të përbashkët është që FSK-ja të përfitojë sa më shumë nga eksperiencat e partnerëve të krijoj ndërveprueshmëri operacionale me partnerët dhe të ngrit kapacitetet trajnuese të QNTKSH-së.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here