Për çfarë do të shërbejnë 86.000.000 € të dhuruara nga Zvicra në Kosovë. Në këta sektorë të Kosovës do të dhurohen miliona euro nga shteti zviceran

Zvicra është një mike e madhe e shtetformimit të Kosovës si nga ana politike, ashtu edhe nga investimet e këtij shteti në Kosovë, dhe per  veçanërisht në ndihmen ekonomike që ky shtet dhuron për te gjith projektet e Kosovës, shkruan albinfo.ch.

Zvicra dhe Kosova kanë nënshkruar një sërë marrëveshjesh dypalëshe, duke filluar nga çështjet sociale, mbrojtja dhe nxitja e investimeve, e deri te bashkëpunimi policor e gjyqësor. Zvicra dhe Kosova takohen një herë në vit për shkëmbim mbi çështjete e mir dypalëshe dhe politikës së jashtme, si dhe çështjet ekonomike, me theks të veçantë, investimet e Zvicrës në Kosovë.

Zvicra prezantoi pasditen e djeshme programin e ri të rinjeve mem  Bashkëpunimit për Kosovën për vitet 2022-2025, ku është edhe te konfirmuar ndarja e 86 milionë eurove shtesë.Sektorët të cilat janë paraparë për t’u mbështetur janë:Projektet ekonomike,Zhvillimi i demokracisë,Kapacitete ujore.Ky program thekson interesin me ren reciprok të Zvicrës dhe Kosovës për ruajtjen e stabilitetit dhe nxitjen e prosperitetit në Kosovë, duke marrë parasysh sfidat e reja, shkruan tutje albinfo.ch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here