Ushtrimet i kanë obIigim për çdo mëngjes. Edhe trajnimet me armë të gjata i kanë të shpeshta. Ushtria e Kosovës është e pajisur me këto amrë automatike, por duket se ato nuk u mjaftojnë.

Forca e Sigurisë tani po planifikon të furnizohet me pajisje shtesë dhe tashmë kanë nënshkruar disa kontrata për furnizim me mjete të nevojshme. Një gjë të tillë e pohon komandanti i FSK’së. Gjenerali, bënë të ditur se për çfarë mjete kanë nevojë të furnizohen us hta rët e Kosovës.

E pos pajisjeve të bIinduara, tani us.htria e Kosovës po mendon të krijojë edhe flotë ajrore.Ai thotë se po mendojnë që të pajisen me heIikopter. Ndërkohë për pilot kjo f0rcë nuk do të ketë telashe pasi FSK’ja ka tre pil0t të shkolluar jashtë vendit të cilët aktualisht po bëjnë praktikë në Shqipëri. Vitin e kaluar FSK’ja ka marrë 27 automjete us.htarake të njohura si “Humvee”, të cilat erdhën si donacion nga ushtria amerikane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here