Helmimi i mbi 2 mijë qytetarëve: Komuna e Deçanit kërkon nga IKSHPK analiza më të thella të ujit

Komuna e Deçanit, po kërkon nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK), analiza më të thella të ujit të pijes për 12 fshatra, nga të cilët u helmuan mbi 2 mijë banorë të kësaj zone

Kështu është bërë e ditur në takimin e Shtabit Emergjent nga kryetari Bashkim Ramosaj, ku janë diskutuar rreth tri pika.

“Më kërkesën e kryetarit të Komunës z.Bashkim Ramosaj, është mbajte takimi i Shtabit Emergjent ku janë diskutu tri pika më rëndësi. Në ketë takim kryetari Ramosaj, bëri të ditur së i është ber kërkesë IKSHP-ja për analizat më të thella të ujit të pijes në Komuna e Deçanit konkretisht për 12 fshatrat të cilat ishin të përfshira në rastin e fundit ku mbi 2000 mijë qytetar janë helmuar “, thuhet në njoftim.

Në këtë takim është diskutuar për nga IKSHP-ja pas përfundimit të analizave të fundit të ujit të pijes dhe përdorimit të tijeKampanja e kthimit të vetëbesimit për përdorimin ujit të pijes pas kësaj situatë duke përfshirë të gjitha institucionet si FSK-ja, Policia, Zjarrfikësit, Kuvendi Komunale, Shëndetësia etj.Vlerësimi i situatës në përgjithësi që nga dt.11.07.2021 deri më sot 28.07.2021

“Gjatë këtij takimi pos këtyre temave më rendësi një vend të veçante për të gjithë kanë ata të cilët kanë dhen kontributi në donacion më uji të pijes , medikamente dhe vullnetarët . Jemi në pritje të rekomandimeve nga IKSHP-ja që kjo kampan të nis sa më par të jetë e mundur që qytetarët të kthejnë besimin për përdorim të ujit të pijes pa frikë”, thuhet tutje në njoftim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *