KFOR-i ka thënë do të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në mjedis të sigurt në Kosovë.

Misioni i NATO-s që funksionon ka organizuar ushtrimin “FROZEN SABRE” që është realizuar në zonën e stërvitjes në fushë ajrore në Gjakovë.

“Ruajtja e nivelit të lartë të gatishmërisë duke realizuar ngjarje të tilla trajnimi përfaqëson një nga mjetet që lejon KFOR-in të ketë një qëndrim fleksibël dhe të dukshëm në terren. Në këtë mënyrë misioni i udhëhequr nga NATO në Kosovë mund të trajtojë menjëherë çdo zhvillim që mund të ndikojë në mjedis të sigurt.

KFOR-i, në përputhje me parimet e rezolutës 1244 të OKB-së të vitit 1999, vazhdon të ndihmojë në ruajtjen e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt dhe lirisë së lëvizjes për të gjithë njerëzit dhe komunitetet në #WeAreNATO”, ka shkruar KFOR në Facebook, transmeton KlanKosova.tv.KFOR-i është forcë shumëkombëshe e NATO-s e përbërë nga rreth 3700 ushtarë nga 28 kombe kontribuuese, e gatshme për të ndërhyrë në tërë Kosovën me pasuri kinetike dhe jo kinetike.

“Skenari i stërvitjes përbëhej nga ngjarje turmash dhe trazirash, përfshirë bllokime rrugësh, të cilat çuan në përkeqësimin e lirisë së lëvizjes dhe kërcënuan sigurinë e popullsisë vendase”, thuhet më tej në njoftim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here