Njësia “FIT ” e Policisë së Kosovës është njësia më e përgaditur për aksione të ndryshme e cila është trajnuar nga amerikanët.

Njësia Speciale Intervenuese FIT (NJSI), kryen operacionet e sigurisë në raste të veçanta dhe zgjidhjen e situatave me të cilat nuk mund të përballohen shërbimet e tjera të policisë. FIT janë më të trajnuar dhe më të armatosur se ROSU. Siç thuhet, ROSU përdoret për të t hyer demonstratat, E roli i FIT është për qëllime të veçanta.

është buxheti më i madh për FSK-në që është ndarë deri më tani. Kapacitetet ushtarake në rajon, janë shumë më të mëdha se ato që ka Kosova. Gjithsesi, Forcat e Armatosura të Kosovës, janë trupë e re dhe në fillet e zhvillimit e po ashtu mundësia financiare e Kosovës për të investuar më shumë në çështjet ushtarake është më e limituar. Por shikuar statistikat e fqiut verior Serbisë, shihet se ky vend në vazhdimësi investon vlera të mëdha në ushtri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here