Grupi Wagner i mercenarëve të mbështetur nga Kremlini është fotografuar në Ukrainë për herë të parë mes frikës se rreth 1000 luftëtarë janë vendosur në luftë.

Kompania ushtarake në ‘hije’, e cila ka qenë e lidhur me një varg vrasjesh, përdhunimesh dhe krimesh lufte në mbarë botën, njihet si ushtria private e Putinit, e cila kryen punën e tij të pistë.

Pamjet e marra dje tregojnë një ushtar të veshur me shenjat e grupit paraushtarak që ka qenë aktiv në luftërat civile në Afrikë, shkruan dailymail.

Ushtari shihet duke mbajtur një pushkë AK-15 të përdorur nga forcat speciale ruse përpara hotelit Park Inn në pronësi të Radisson në Donetsk, i cili shërbente si zyra e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë të njohur nga OKB.Images taken yesterday show a soldier wearing the insignia of the paramilitary group which has been active in civil wars in Africa

Korrespondenti i luftës pro-Kremlinit Semyon Pegov kapi imazhin e grupit që dihej se ndodhej në Ukrainë, por nuk ishte fotografuar më parë atje pas pushtimit.

” alt=”” aria-hidden=”true” />The Wagner Group (pictured in Syria) has conducted covert operations across Africa and the Middle East, including in Syria, and they have most recently been on the ground in Ukraine to guide Russian tanks to the capital

Grupi Wagner (foto në Siri) ka kryer operacione të fshehta në të gjithë Afrikën dhe Lindjen e Mesme, duke përfshirë Sirinë, dhe së fundmi ata kanë qenë në terren në Ukrainë për të drejtuar tanket ruse në kryeqytet.

” alt=”” aria-hidden=”true” />The Wagner Group of Kremlin-backed mercenaries has been pictured in Ukraine for the first time amid fears as many as 1,000 fighters have been deployed to the war

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here