Kosova para pak ditesh shënoi 23-vjetorin e çlirimit dhe oo pak situata të tensionuara kishte në kohën kur forcat e NATO-s kishin arritur në Kosovë dhe ishin përballur me ato jugosllave.

Një e tillë ishte edhe në vitin 1999 në Prizren, kur forcat gjermane të KFOR-it ishin pritur me duartrokitje nga qytetarët por brenda qytetit ishin takuar me forcat serbe të cilat ende nuk ishin tërhequr nga Prizreni.

Në një video shihet se si Komandanti i forcave gjermane të KFOR-it, i jep ultimatur oficerit serb që bashkë me ushtrinë të largohet nga Prizreni

Nga biseda që shihet në video komandanti gjerman i drejtohet oficerit serbë me fjalët se keni kohë 30 minuta të largoheni, ndërsa oficeri nis të kërkoj shpjegime, por komandanti gjermani ia numron minutat e ultimatumit, duke i thën ” kanë mbetur edhe 28 minuta”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here