Presidenti Joe Biden ka paraqitur një “menu opsionesh” për të kryer sulme masive kibernetike për të penguar aftësinë e Rusisë për të mbështetur operacionet e saj ushtarake në Ukrainë.

Dy zyrtarë të inteligjencës amerikane, një zyrtar perëndimor i inteligjencës dhe një person tjetër i informuar për këtë çështje thonë se nuk janë marrë vendime përfundimtare, por ata thonë se inteligjenca amerikane dhe luftëtarët kibernetikë ushtarakë po propozojnë përdorimin e armëve kibernetike amerikane në një shkallë të pamenduar më parë.

Ndër “opsionet” janë ndërprerja e lidhjes së internetit në të gjithë Rusinë, mbyllja e energjisë elektrike dhe ngatërrimi i çelësave të hekurudhës për të penguar aftësinë e Rusisë për të rifurnizuar forcat e saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here