Në ditarin e mbajtur gjatë Konferencës Ndërkombëtare për Kosovën në Rambuje dhe Paris, Rexhep Qosja na e sjell kështu Hashim Thaçin;

“Kot!
Hashim Thaçit s’i mbushet mendja.
Është jashtëzakonisht i tendosur.
Është zbehur në fytyrë.
Pi ujë gotë pas gotë.
Në mendjen e në shpirtin e tij bëhet përmbysje e madhe.

Ishin këto vuajtjet e atdhetarit më të përkushtuar i cili ро sheh se liria dhe pavarësia e Kosovës për të cilën kishte dalë të vdiste në Malet e Drenicës, po humbin këtu, në sallonet e shkëlqyera të Rambujesë.
Në shpirtin tim këmbehen keqardhja dhe adhurimi: keqardhja për kokëfortësinë e tij, adhurimi për vendosmërinë e tij.
Dhe, në fund, më pushton adhurimi për vendosmërinë e tij. Ai ka të drejtë. Ai ka dalë të vdesë për Kosovën – për pavarësinë e jo për autonominë e Kosovës.”

Nga libri “Paqja e Përgjakshme” fq. 311

Hashim Thaçi
Rexhep Qosja

Këto ishin disa nga momentet e rrëfyera nga akademik Rexhep Qosja në librin e tij ”Paqja e përgjakshme”. Falë këmbëngulësisë së Hashim Thaçi, në marrëveshjen e Rambujesë është futur një pikë ku thuhej se, parafrazim; “pas tre vitesh përmes referendumit mund të shpallin Kosovën shtet të pavarur”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here