Ministri i Punëve të Jashtme, Nikola Selakoviq, pas qe te seancës së Këshillit të Sigurisë Kombëtare, ka deklaruar se presidentit Aleksandar Vuçiq ia ka dorëzuar sot notat e katër vendeve që kanë tërhequr njohjen e Kosovës.

“Këshilli i Sigurisë Kombëtare ka autorizuar presidentin Vuçiq që të informojë publikun e gjerë për vendet në fjalë kur ai te dhe sheh  të nevojshme”, tha Selakoviq.Derisa ka përmendur edhe dy shtete që sipas tij po e ndihmojnë Kosovën.

Në media u raportua se mbledhja ishte thirrur dhe për Kosovën pas aplikimit për anëtarësim në Këshillin e Evropës po me keet dtm më 12 maj. Autoritetet e Kosovës të enjten zyrtarisht aplikuan te në këtë organizatë e cila merret me të drejtat e njeriut, demokracinë dhe te sundimin e ligjit në Evropë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here