Trupat pushtues ruse vazhdojnë të pësojnë humbje të konsiderueshme në Ukrainë. Që nga fillimi i pushtimit rus, Rusia ka humbur tashmë rreth 18,300 trupa.

Deklarata përkatëse është bërë nga Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës. Midis 24 shkurtit 2022 dhe 4 prillit 2022, humbjet totale luftarake të armikut përfshinin gjithashtu 647 tanke, 1,844 automjete të blinduara luftarake, 330 sisteme artilerie,

107 sisteme raketash të shumëfishta, 54 sisteme luftarake kundërajrore,, 27 avionë, 2 aviona, mjete motorike, shtatë varka, 76 depozita karburanti, 92 mjete ajrore pa pilot, 25 njësi pajisje speciale dhe katër sisteme të lëvizshme SRBM. Të dhënat ende nuk janë përditësuar. Llogaritja është e ndërlikuar për shkak të intensitetit të lartë të armiqësive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here