Koloneli shqiptar, Driton Demiraj ka komentuar faktin që pjesëtarët e F0rcës së Sigurisë së Kosovës për herë të parë janë bërë pjesë e një misioni paqeruajtës krah ushtrisë amerikane me mision në shtetin e Kuvajtit.

Demiraj ka thënë se ky është një sukses i jashtëzakonshëm i Kosovës dhe se është pjesë e reformave të vazhdueshme që FSK ka nisur dhe t ndër vite.Ky është sukses i jashtëzakonshëm i Kosovës, i F0rcës së Sigurisë së Kosovë por edhe i përpjekjeve dipI0matike të Kosovës. Kjo është pjesë e ref0rmave të vazhdueshme që FSK ka nisur ndër vite.

Do të theksoja si shumë të rëndësishme se kjo i tregon edhe Rusisë e Kinës dhe fqinjit tonë që është k undër të gjitha këtyre pr0ceseve të Kosovës, pra Vuçiqit e Putinit që Kosova është në rrugën e duhur re dhe ju nuk e n daloni më dot”, u shpreh Demiraj ndër të tjera.

Ai po ashtu theksoi se është shumë e nevojshme që të, dhe si e org rritenkapacitetet e FSK-së. Demiraj thotë se kjo përkthehet në ne t përmirësimin e strukturave, rritjen e kapaciteteve, por edhe ka per m0dernizimin me amratim të r ëndë dhe artiIeri.Kjo për faktin se siç thotë ai kemi një Serbi argesive në çdo pikëpamje, e kapaciteti mirëamratosur, e cila në vazhdimësi po përpiqet të kcërënojë te gji rajonin dhe vendet përkatëse.

Vazhdimisht në biseda që kemi bërë, qoftë me shefkomandantin e FSK-së, por edhe me mikun tim, Ministrin e Mbrojtjes, zotin Qunin, por edhe ministrin e ri që do të vijë. Mendoj që do të ishte e radhës që të rriten kapacitetet e FSK-së. FSK vazhdon të jetë me një misi0n të c unguar stërvit0r, duhet të kalojë nga periudha tranzit0re nga te misionet e sigurisë ose të kërkim-s hpëtimit në misi0ne lutfarake, që do të thotë se kjo përkthehet në përmirësimin e strukturave, rritjen e kapaciteteve, modernizimin me amratim të rëndë, artiIeri. Le  t’i themi gjërat hapur, edhe këtu në televizion, kemi një Serbi argesive në çdo pikëpamje, e mirëamratosur, e cila në vazhdimësi po edhe te përpiqet të kcërënojë rajonin dhe vendet përkatëse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here